Conciertos

El Volander
C/ Poeta Navarro Cabanes, 25 46018, Valencia Valencia Valencia, España ES

29/mar/2018

A las 21:00

12,00 €

Cada entrada

Próximo evento en:

El Volander - Valencia

Información

A principis del 2004, el cantautor Cesk Freixas va engegar un projecte político-musical que pretenia i pretén enllaçar una sonoritat oblidada i poc reconeguda, com la de la cançó d'autor, amb la protesta i, alhora, utilitzar la poesia com a vehicle d'expressió.

Des de Víctor Jara, Silvio Rodríguez, Ovidi Montllor o Ismael Serrano, les influències musicals de Cesk Freixas són amples i variades. A partir d'aquí, neix el que alguns han denominat Nova cançó de protesta. Per aquest motiu, cal intentar explicar que als Països Catalans s'està obrint una nova escena de la cançó de protesta, que engloba a altres autores i autors, entre els que s'hi podrien incloure Àngel Soro o Feliu Ventura.

"Set voltes rebel" és el primer treball del cantautor penedesenc, un disc en que, partint de les arrels de la cançó d'autor tradicional, s'endinsa en els terrenys del rock i la rumba, on queden de manifest les diferents reivindicacions de caire nacional, social i, inevitablement, personal. "Les veus dels pobles lliures" és l'espectacle que el passat 2006, Cesk Freixas, acompanyat de la seva banda Els Altres Bandais, va presentar arreu del territori català i també a l'estranger; temes reinterpretats del seu primer disc combinats amb versions de diversos temes de la cançó d'autor internacional.

Segon classificat per votació popular als Premis de la revista Enderrock, Cesk Freixas va ocupar el segon lloc en les categories de millor artista, millor disc, millor cançó i millor directe. Aquest mateix any 2006, el cantautor de Riudebitlles, juntament amb la seva banda, va quedar finalista del XXVIII Concurs de Cançó de Salitja. Després de gairebé 200 actuacions presentant el primer disc "Set voltes rebel", l'any 2006 quedava enrere amb gairebé 10.000 descàrregues, des del seu lloc web, del recopilatori "Les veus dels pobles lliures", una edició penjada íntegrament a internet i que consta de sis adaptacions de cançons d'altres cantautors, com Víctor Jara, Silvio Rodríguez, Ovidi Montllor o Raimon.

El mes de juny de 2007, surt al carrer el segon treball discogràfic d'aquest projecte musical. "El camí cap a nosaltres" és el títol d'aquest nou disc, on el cantautor penedesenc aprofundeix encara més en les arrels de la cançó tradicional i explora altres terrenys poc explotats fins avui, amb temàtiques molt més personals --tot i que queda palesa la reafirmació de la reivindicació col·lectiva--, i uns arranjaments musicals molt més minimalistes, amb lletres tan intimistes com crítiques. El disc, que compta amb la producció i direcció musical de Magí Batalla (Transpenedès Jazz Orquestra, Companyia Catalana de Latin Jazz, L'ombre de Ton Chien, Revolta 21), es va gravar els mesos de març, abril i maig de 2007 a Sant Sadurní d'Anoia. Del jazz al pop, i del rock al latin, trobem dotze temes que, passats pel filtre de la música d'autor, posen de manifest la voluntat de seguir reivindicant l'escena de cantautors al nostre país.

Guanyador del Premi Enderrock 2008 al millor artista de cançó d'autor per votació popular, Cesk Freixas prepara aquest nou any amb concerts i presentacions del segon treball discogràfic. De la mateixa manera, la creació de noves cançons per un tercer disc marcarà el ritme dels propers mesos, amb l'objectiu d'editar-lo i distribuir-lo a partir de l'estiu del 2009.

Artistas relacionados

0 Conciertos

0 Conciertos

5 Conciertos

0 Conciertos

1 Conciertos

0 Conciertos

0 Conciertos

3 Conciertos

0 Conciertos

0 Conciertos

0 Conciertos

0 Conciertos

0 Conciertos

0 Conciertos

0 Conciertos

0 Conciertos

0 Conciertos

0 Conciertos

169 seguidores

Sé el primero en seguir a Cesk Freixas

Para poder ver quién sigue a Cesk Freixas debes estar registrado.