Albert i la banda dels tretze fechas de gira 2017 2018. Albert i la banda dels tretze entradas y conciertos | Wegow

Conciertos

Aún no tenemos conciertos de este artista, síguele para
poder notificarte cuando los tengamos

Aún no tenemos conciertos de este artista,
como ya sigues este artista, te notificaremos cuando los tengamos

Información

En els primers anys dels 90 sorgeix a Amposta un grupet anomenat Sglai a l'aixopluc d'un petit circuit de bars i pubs de les Terres de l'Ebre que tenen la música en viu com un dels seus màxims reclams a l'hora d'atraure gent. Aquest grup, format per gent de La Ràpita, l'Aldea i majoritàriament Amposta, realitza les seves pròpies cançons en català i castellà depenent en tot moment de qui les signa, ja que gairebé tots els components hi participen conjunta o individualment en aquesta tasca i les junta en directe amb clàssics com "Twist and shout", "Stand by me" o "Should I stay or should I go". La combinació resultant és un poti-poti d'estils que diversifiquen l'oferta musical de cara al públic i on s'executa en directe blues, rockabilly, salsa, soul... una mescla de tot allò que la gent de la banda ha anat mamant musicalment. Ja des d'un principi hi ha un nucli de gent format per l'Albert Reverter, Kike Pellicer, Pedro Jiménez i Moisés Cugat, un nucli, que un cop desfeta la banda, es reajunta en una altra formació anomenada "Canteen Keepers" l'any 1996, però amb una altra direcció: fer versions, majoritàriament en anglès, de gent com Level 42 o Ben Harper. La història acaba a començaments del 98, i cada membre empren diversos camins, alguns lligats a la música, altres no, però amb certa sensació de final definitiu pel que respecta al viatge junts després de 6 anys.

No és fins a finals de 2005 que tant Kike Pellicer com Albert Reverter decideixen intentar tirar endavant la idea de tornar a tocar junts amb la vella formació, però el dilema és ben clar: després de 13 anys, tot ha canviat per a ells i la majoria de cançons de Sglai han quedat en la memòria, però també moltes han anat envellint amb el pas del temps i els textos innocents i de vegades sense sentit de quan tenien ben just 20 anys ja no els representen com abans. Durant tots aquests anys però, l'Albert ha anat composant temes propis signant música i lletra i ha gravat en el petit estudi de casa 2 cd's amb alguns d'aquests temes: El primer, anomenat "Fet a mà" l'any 2004 i el segon "El meu petit món" del 2005. En aquests treballs tan personals es deixen sentir les influències de gent com Joan Manuel Serrat, Billy Joel, Bruce Springsteen, Phil Collins, Huey Lewis and the news, Ismael Serrano... i són justament aquests dos treballs els que donen peu al repertori actual d'"Albert i la banda dels 13".

Per fer la tria del repertori s'escolliren els temes més rockers però sense abandonar altres cançons més intimistes com "Menuda". En les lletres es pot escoltar el pas inexorable del temps vist amb ironia ("No hem vingut per a quedar-nos, però d'aquí no marxem", tema amb el que solen obrir les actuacions en viu), la maduració personal d'adolescents a pares o inclús la crítica, de vegades fina, de vegades sarcàstica a aspectes i gent de la societat que ens envolta ("Temps de guerra", a raó de la guerra d'Irak però acumulable a qualsevol conflicte anterior o posterior, o "Neda i guarda la roba", cançó sense pietat dedicada a personatges ultra-conservadors d'última generació). En l'univers d'Albert i la banda dels 13, cada cançó explica una història que mereix ser contada des de la sensibilitat i/o la contundència d'un autor preocupat per allò que l'envolta i una banda que uneix les seves forces per adornar i emfatitzar tots aquests aspectes tant musicals com de principis.

De la seva primera actuació el 4 de gener de 2006 al pub Llar d'Amposta, la revista Aktual destacava que:

"ens ha agradat molt la seva actuació al Llar, en directe, una música molt agraïda, que podríem disfrutar tranquil·lament enllaunada, al cotxe, a casa. Una actuació amb moltes taules, amb unes peces molt ben construïdes amb una personalitat pròpia que s'identifica amb la majoria del públic."

0 seguidores

Sé el primero en seguir a Albert i la banda dels tretze

Para poder ver quién sigue a Albert i la banda dels tretze debes estar registrado.